Selamat Datang ke blog Arena of Jokeo Jeonsalo. Sila berikan komen anda. Sudi-sudilah menjadi followers blog Jokeonsalo. Jangan lupa tinggalkan jejak anda di ruangan chatbox. Layari facebook fanpage Jokeonsalo di www.facebook.com/jokeonsalo dan twitter @jokeonsalo. Semoga anda terhibur dengan blog ini. Jangan malu jangan serik untuk singgah ke blog ini lagi. Terima Kasih.

This Arena Soldiers

Tuesday, 14 February 2012

Kempen anti-Valentine's Day !

Assalamualaikum buat semua pembaca.

Jokeonsalo dengan berbesar hatinya mengadakan " Kempen anti-Valentine's Day " bermula 14/02/2012 (Selasa) hingga 20/02/2012 (Isnin).
Kempen ini diadakan bertujuan untuk menyedarkan seluruh umat Islam satu Malaysia bahawa Valentine's Day ini adalah haram hukumnya kerana sambutan ini adalah perayaan bagi orang Kristian.

Jokeonsalo dengan sukacitanya menjemput anda semua saudara-saudari se-Islam Jokeonsalo untuk menyertai kempen yang mudah ini bersama Jokeonsalo. 
Korang berminat untuk berkempen? Jokeonsalo akan terangkan cara-cara untuk menyertai " Kempen anti-Valentine's Day " yang berlangsung selama seminggu ini.

Baiklah, cara-caranya adalah seperti berikut :

~ Banner Kempen anti-Valentine's Day ~
~ Copy kod banner di atas ~
  1. Korang WAJIB copy banner di atas.
  2. Selepas korang dah copy banner di atas, korang dikehendaki untuk menulis satu entri (tajuk bebas) yang bertemakan "Haram Valentine's Day Menurut Islam". Paste kan code banner yang korang copy tu sebelum korang memulakan entri korang.
  3. Sesudah siap publish entri, sila berikan link entri tersebut kepada Jokeonsalo agar mudah untuk Jokeonsalo membuat review entri tersebut. Tinggalkan sahaja link entri korang tu di ruangan komen entri ini.
  4. Itu sahaja tugas yang perlu korang buat untuk menyertai " Kempen anti-Valentine's Day " ini.
  5. Korang digalakkan untuk memberitahu kepada rakan blogger lain berkenaan kempen ini.
  6. Tarikh tutup penyertaan pada 17/02/2012 (Jumaat)

Baiklah, kempen ini bukan hanya sekadar memberikan tugas kepada korang. Jokeonsalo pun akan bertugas sebagai tukang review dan menilai entri korang. Jokeonsalo akan buat tugasan step by step seperti di bawah untuk pengetahuan korang :
  1. Jokeonsalo akan buat semakkan pada 17/02/2012 (Jumaat) iaitu tarikh penutupan untuk pemilihan kempen ini. ( Jangan salah faham ya, kempen berlangsung selama seminggu tetapi penyertaan untuk post entri itu adalah sehingga 17/02/2012 ini)
  2. Semakkan akan dibuat melalui link entri yang korang postkan di bawah komen ini.
  3. Entri akan dinilai dari segi penyampaian yang mengandungi isi-isi tersurat dan tersirat dan juga mempunyai mesej tertentu untuk menyedarkan umat Islam bahawa Valentine's Day ini adalah haram di sisi Islam.
  4. Entri yang terpilih, Jokeonsalo akan letakkan link mereka ke dalam blog ini. Dan entri tersebut Jokeonsalo akan kongsikan juga di akaun Facebook dan Twitter Jokeonsalo.
  5. Entri yang dilihat sebagai lari daripada tema yang diberikan, tidak akan dipilih untuk Jokeonsalo meletakkan link mereka ke dalam blog ini.
  6. Link entri yang terpilih juga akan diberitahu kepada empunya entri ke dalam akaun blog mereka.
  7. Link entri yang terpilih, Jokeonsalo akan publishkan 3 entri satu hari secara rawak mengikut jumlah penyertaan selepas dari tarikh 17/02/2012 ini.
  8. Usah risau, walaupun entri korang Jokeonsalo tidak publish sebelum tamat kempen, Jokeonsalo berjanji akan tetap teruskan review dan publish link korang ke dalam blog ini.
  9. Melainkan, kalau Jokeonsalo dapati korang post link entri korang di ruangan komen entri ini lebih daripada tarikh tutup penyertaan entri iaitu pada 17/02/2012 ini Jokeonsalo mohon maaf kerana entri tersebut Jokeonsalo tidak akan pilih untuk direview.
  10. Sebarang pertanyaan, tinggalkan sahaja soalan korang kat kotak komen di bawah. Jokeonsalo akan jawab seikhlas hati :)

Ya, itulah tugas yang akan Jokeonsalo sendiri kendalikan.
Jadi, Jokeonsalo harap sangat korang semua sudi menyertai kempen ini.
Kempen ini juga bertujuan untuk mengeratkan hubungan Silaturrahim kita sesama blogger.

Jokeonsalo dengan sukacitanya berharap semoga kempen ini dapat sambutan yang menggalakkan daripada korang semua.

Sekian :)

35 comments:

  1. salam joke..ok nak join kempen ne laa..bleh la tgk entri sy yg x sbrpa ne.he2: katakan TIDAK kepada Velentine Day

    ReplyDelete
  2. aku tgh berkursus + xde laptop so x sempat nk join ..kalo xde tarikh tutup balik kuantan nanti aku join

    ReplyDelete
    Replies
    1. jika phat berminat, tak salah teruskan sertai kempen ini.kerana kempen ini tujuan asalnya utk menyedarkan kawan2 kita yg lain akan HARAMnya menyambut hari kekasih ini.
      tq :)

      Delete
  3. Replies
    1. Reynn, kamu dialu2kan untuk menyertai kempen ini. Sila tulis entri berkaitan dengan tema yang diberikan. Kemudian post link entry kamu disini.
      Jangan lupa, entri kamu wajib diletakkan banner kempen.
      Tq :)

      Delete
  4. ok ok akan try sertai...
    btw
    salam kenal..
    i singgah n follow
    tq singgah mine k

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal juga :)
      sudi2 lah menyertai kempen ini ya.
      senang2 singgah sini lagi.
      terima kasih.

      Delete
  5. hai jokeonsalo..TQ invite cik ana.. insyaallah kalo sempat,cik ana join nanti :)





    slm kenal,
    cik ana

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai cik ana.
      salam perkenalan juga.
      harap cik ana berkesempatan untuk sama2 menyertai kempen ini ya.
      terima kasih.

      Delete
  6. Dengan tertibnya :

    Tolong jangan letak apa apa link kat komen blog saya. Ianya boleh dikira sebagai spam. Kalau nak ajak apa apa join aktiviti ke apa ke tolong letak kat shoutbox aje. Hormati blogger lain.


    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Segala kesulitan dan kesalahfahaman amat dikesali.
      Harap maaf :)

      Delete
  7. terima kasih ajak adando joint kempen ini.

    adando pun dah follow blog ini.

    adando juga telah buat entry:

    http://adando.blogspot.com/2012/02/valentines-day.html

    ReplyDelete
  8. Dah siap akhirnya. Nak Join juga kempen ni. Ini entrinya.
    http://awieomar.blogspot.com/2012/02/10-kaedah-elak-ter-sambut-hari.html

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. Assalamualaikum. dah join. klik:

    http://cahayatwinz.blogspot.com/2012/02/siaran-ulangan-haram-valentines-day.html

    ReplyDelete
  11. http://aisyahsabam.blogspot.com/2012/02/143-valentines-day.html

    ReplyDelete
  12. Wah!! nanti aku join yek!!
    salam kenal dan follow u

    ReplyDelete
  13. saya ada taq kamu untuk join foto contest ;)

    http://mawardiyunus.blogspot.com/2012/02/best-photo-contest-by-akinamar.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih atas ingatan kamu untuk tag Jokeonsalo sertai contest tu.
      insyaAllah Jokeonsalo akan join.

      Delete
  14. sorry lahh~noni nak aje join segmen ni..tp noni dah pon buat entri sal v-day ni..so , dah xtahu nak mengarut ape lagi dahh..sorry ae owner ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. its ok noorniey.tiada paksaan disini.
      peace ^^V

      Delete
  15. tok3 !!!
    assalamualaikum ~ saya pown na join kempen nih , hehehe ~ ingatkan orang pertama na join tadi tp rasa terharu da ramai , hehe , gud3 , ramai ade ksedaran LIKE !
    nah , nih my link ngee =D

    http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/02/anti-valentines-day.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. done reviewed.
      tq :)

      thanks to like this campaign :)

      Delete
  16. Singgah ke sini sebentar. Nak jemput tengok entri ini.
    http://awieomar.blogspot.com/2012/02/next-top-blogger-1-episod-6.html
    terima kasih kerana bersama NTB1.

    ReplyDelete
  17. thanks jemput join. sory sbb busy exam :)

    ReplyDelete
  18. takde ape yg istimewa pon dengan valentine day ni..so sape yang islam tuh tak payah lah sungguh2 sangat nak sambot...kepada malay couple yang sambot benda haram ni,henti2 kan lah ... tak dapat faedah,dosa dapatlah ....
    INGAT K ... VALENTINE DAY IS SOMETHING YANG HARAM DALAM ISLAM !!!

    ReplyDelete

Sponsored by Nuffnang